Oss

Oss

tirsdag 22. juli 2014

Nye filmer i sommer


* Dallas Buyers Club
Historien om Ron Woodroof som blir diagnostiert med AIDS, og bruker sine siste levedager på å smugle Aids-medisiner til USA. Hovedroller innehaver Matthew McConaughey fikk Oscar for beste mannlige rolle, og prisen for beste birolle gikk til Jared Leto som også medvirker i denne filmen.


* Boktyven
Basert på boka av Markus Zusak. Vi er i Nazi-Tyskland 1939, og Liesel er 9 år. Hun oppdager gleden ved lesing, og hun stjeler fra nazistenes bokbål, borgermesterfruens bibliotek og andre steder der det finnes bøker. Kommer på DVD 30. juli.


* Nebraska
En morsom film om en gammel mann som har fått et lurelotteri i posten. Han er sikker på at han har vunnet det virkelige lotteriet og drar for å hente premien.


* The Monuments men
Basert på en bok av Bret Witter. Det er andre verdenskrig og en gruppe menn blir samlet for å ta tilbake verdifull kunst nazistene har stjålet. Selveste George Clooney er regissør, og sammen med han er kjente skuespillere som Matt Damon, Cate Blanchett, Bill Murray og mange flere!


* Her
En ensom forfatter utvikler et uvanlig forhold til sitt nyinnkjøpte operativsystem - en løsning designet for å tilfredsstille alle hans behov. Filmen ble nominert til 5 Oscar-priser, vant for Beste manus og fikk terningkast 5-6 i norske aviser.


* Divergent
Basert på boka ved samme tittel av Veronica Roth. Les vår bokanbefaling her. Hovedpersonen Tris er ei tøff jente som velger sine egne ønsker foran familien. Filmen kommer på DVD 11. august.


* The Grand Budapest Hotel
Fortellingen om Gustave H, en legendarisk concierge på et berømt europeisk hotell i mellomkrigstiden og Zero Moustafa, - lobbygutten - som blir hans beste venn.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar