Oss

Oss

mandag 7. juli 2014

Når gjøken galer




Robert Galbraith «Når gjøken galer»

De fleste har vel fått med seg at Robert Galbraith er et pseudonym til J. K. Rowling, mora til Harry Potter. Med dette pseudonymet prøver Rowling å fange et nytt publikum (hvem er det som ikke har lest Harry Potter). Nemlig det voksne krimpublikum. Og jeg kan ærlig innrømme at det klarer hun!

Cormoran Strike har hatt bedre dager. Han har blitt kastet ut av dama, han har smerter i beinet han ikke har, og ingen trenger hans tjeneste som privatetterforsker. Likevel sender arbeidstakertjenesten stadig nye sekretærer. Denne gangen ei driftig dame ved navn Robin, som aldri hadde trodd at hun skulle jobbe for en privatetterforsker. Hellet følger med henne, for snart får Cormoran endelig en sak å bryne seg på. For noen måneder siden hoppet den kjente modellen Lulu Landry i døden. Broren er sikker på at det ikke var noe selvmord, hvorfor ville en suksessfull og pen jente som søsteren ta livet av seg.

Handlingen og hovedpersonen minner meg litt om Jussi Adler-Olsen sin krimserie «Avdeling Q», og det er jo ikke en dårlig ting!


Lån den som bok, lydbok eller ebok på Kragerø bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar