Oss

Oss

tirsdag 8. juli 2014

Feriesentralen

Har du lite penger i sommer, eller bare kjeder du deg? Da kan du komme innom biblioteket! Vi har blant annet BMX-sykler og skateboard til utlån. I tillegg til både bøker, filmer og blader du kan låne med deg hjem!  Hvis du vil noe mere, så er kanskje denne saken kan være noe.





skjermdump av feriesentralen.no



Hvert år får UNICEF Norge henvendelser fra barn og unge, men også voksne, som gruer seg til sommerferien. Barn og unge forteller at alt som er tøft og vanskelig, kjennes sterkere når de daglige rutinene faller bort og tankene får mer tumleplass. Andre gruer seg fordi de ikke skal noe i ferien. Annerledesheten og ensomheten blir ekstra synlig når det forventes at man skal være glad og delta i fellesskapet, selv når man føler man ikke hører til noe sted.
Voksne forteller om økonomiske bekymringer og følelsen av utilstrekkelighet over ikke å kunne gi barna de samme opplevelsene og tingene vennene deres får.



http://feriesentralen.no/


Vi i UNICEF Norge ønsker ikke å frata folk gleden over det fine som er i vente, men ønsker å minne om at også om sommeren trenger barn rundt oss en trygg hånd å holde i. For å inspirere voksne til å bruke begge sine hender i sommer, har vi gleden av å introdusere #feriesentralen.
Her finner du tips til enkle og inkluderende sommeraktiviteter, som har ingen eller lav kostnad. Du vil også finne tips om hvordan man kan se og bry seg om barn som strever i feriehverdagen. På #feriesentralen løfter vi frem lokale initiativ fra hele landet, og gir alle anledning til poste sine tips i form av tekst, video og bilder. Vi kommer også til å bruke Twitter og Instagram med hashtag #feriesentralen, og håper du vil gjøre det samme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar