Oss

Oss

torsdag 6. februar 2014

Månedens forfatter : Jose Saramago

Hver måned fremover skal vi ta for oss en forfatter. Denne vintermåneden er det vår tidligere kollega Reidun Flaaten som vil anbefale et forfatterskap det er verdt å merke seg.


José Saramago

Jeg vil slå et slag for en av de mest interessante, fascinerende og kultiverte forfattere jeg noensinne har lest, nemlig José Saramago. Han er portugiser, og fikk Nobelprisen i litteratur i 1998. Det var vel antagelig dette som fikk mange til å ta tak i hans bøker, og selv om han er en forfatter som krever en del av sine lesere, gir han fascinerende og besettende leseropplevelser tilbake. Han har en særegen skrivestil- med en noe uvanlig tegnsetting og lange setninger, men man kommer snart inn i rytmen og stilen hvis man bare gir seg litt tid. Ideene som bøkene hans spinnes rundt, er originale, og han har et elegant og nyansert språk.

Saramagos bøker som jeg har lest: En beretning om blindhet, Hulen og Alle navnene. I tillegg kan jeg anbefale En flåte av stein, Det året Ricardo Reis døde, Den andre mannen og Beleiringen av Lisboa.

”Nobelprisen i 1998 var en kjærkommen heder, men det er også en forpliktelse,” sier Saramago, som skriver bøker preget av en enorm kunnskap, om historie, samfunnsforhold og ikke minst den menneskelige psyke.


Se hvilke bøker Kragerø bibliotek har inne av forfatteren her

Med dette er Saramago varmt anbefalt for den som vil lese en annerledes forfatter!

RF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar