Oss

Oss

fredag 21. februar 2014

Filmer som likner på Twilight

Mange har både lest, hørt og sett kjærlighetshistorien om Bella og vampyren Edward. Men hva nå? Har vi noe som likner? Forfatteren Stephenie Meyer har startet en trend: ungdommer som forelsker seg i uhyrer som egentlig ikke er så slemme likevel. Og det har kommet mange bøker og deretter filmatiseringer av lignende historier. Her er noen:


* "Beautiful creatures" av Kami Garcia og Margaret Stohl

Ethan bor i den samme landsbyen som familien hans har bodd i så lenge de kan huske. Moren hans døde i en bilulykke, og faren hans lever i sin egen verden. Det er hushjelpen, Amma, som passer på han til daglig. Det skjer ikke mye i bygda, og de fleste drømmer om å flytte vekk. Så flytter Lena hit. Hun er niese av einstøingen Macon – ser ikke ut som de andre jentene på stedet. Hun tør å være seg selv – og Ethan får veldig lyst til å bli bedre kjent med henne. Men familien hennes skjuler mørke hemmeligheter, og Ethan blir en brikke i kampen som utspiller seg…

På norsk heter bøkene "Vakre skapninger", men filmen basert på første bok i serien blir kalt "Beautiful Creatures" her i Norge. Den er regissert av Richard LaGravenes, med Alden Ehrenreich og Alice Englert som kjæresteparet. Fjerde bok i serien har akkurat kommet, kanskje kommer det fler...
Se om bøkene eller filmen er inne her.


* "Skyggejegerne: Demonenes by" av Cassandra Clare

Clary er 16 år og bor i New York med moren. Da Clary og bestevennen Simon er på en ungdomsklubb blir hun vitne til et drap. At et mord kan skje inne på en klubb uten følger, har sin «naturlige» forklaring: morderne er skyggejegere som bare kan bli sett av andre skyggejegere. Forundring er derfor stor da Clary prøver å gå imellom skyggejegerne og ofret. Hvorfor kan Clary se det andre dødelige ikke kan se? Noen dager senere forsvinner moren til Clary, og hun skjønner at det er noe moren ikke har fortalt henne. Sammen med den sjarmerende Jace, må Clary lære seg skyggejegernes kunst.

Første boka har blitt filmatisert med nordmannen Harald Zwart bak kamera, og med Lily Collins og Jamie Campbell Bower i hovedrollene. Vi venter spent på bok nr 4 i serien, som skal komme i løpet av våren 2014.

Se om vi har bøkene eller filmen inne her.

* "I am number four" av Pittacus Lore

Boka er en ungdomsbok og/eller fantasy, og veldig amerikansk. Dette er boken for de jentene som har lest ut Twilight, men også for gutter som liker spenning (det er ikke bare kjærlighetskliss i boka).
Vi møter John Smith, en normal tenåringsgutt som bor i Ohio. I virkeligheten kommer han fra planeten Lorien, hvor man enten får arvekrefter eller egenskapen for å beskytte dem med arvekrefter. John har arvekrefter som enda ikke har vist seg, og han har en beskytter, Henri. John og åtte andre barn ble sendt til jorden da mogadorianerne, beboere på naboplaneten angrep Lorien. De ni barna får et siffer hver, og en trolldom som sier at de bare kan bli drept i den rekkefølgen. De tre første har allerede blitt drept av mogadorianerne, John er nummer fire. Ved den minste mistanke om at de har blitt avslørt må de samle alt de eier og reise til neste sted. Hva med hvis de faktisk trives et sted? Paradise, Ohio blir et annerledes sted for John. For første gang siden han kom til jorden så trives han. Han får en venn i Sam, som er interessert i ufo etter hans far som forsvant sporløst. Han får også en kjæreste, som han elsker over alt. John vil ikke forlate Paradise, men vil kjempe hvis mogadorianerne kommer. Og det vil de…

Bokserien heter "Arven fra Lorien" og det har kommet tre bøker på norsk, foreløpig. Første bok er filmatisert ved D.J. Caruso og med Alex Pettyfer som nr Fire.

Se om vi har filmen eller bøkene inne her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar