Oss

Oss

onsdag 15. oktober 2014

Høstens første møte i Kragerø kirkeakademi blir torsdag 16. oktober kl. 18.30 i Kragerø bibliotek.



Høstens første møte i Kragerø kirkeakademi blir torsdag 16. oktober kl. 18.30 i Kragerø bibliotek.

Jan Oskar Utnem vil innlede om tilgivelse og forsoning. Utnem vil være et hyggelig gjensyn for mange i Kragerø som hadde kontakt med han da han var prest her i flere år. Etter det har han vært prest i Uranienborg menighet i Oslo. Kontakt med Kragerø har han sørget for å beholde gjennom ferieopphold på Skåtøy.

Kan tilgivelse være et problem? Hva betyr det å tilgi en annen eller å få tilgivelse? Er det den som tilgir eller den som får tilgivelse som kan stå med rakest rygg i ettertid? Tilgivelse ventes også å føre til forsoning, men gjør den alltid det? Noen vil også hevde at å be om tilgivelse kan bli et munnhell på linje med å si unnskyld når en står i veien for noen på fortauet. Både i teologi og filosofi har disse og andre spørsmål knyttet til tilgivelse vært diskutert i uminnelig tid. Seinest var dette tema da erkebiskop Desmond Tutu besøkte Norge i forrige måned. Tilgivelse var et viktig tema for Sør-Afrika etter mange års undertrykkelse og urettferdighet.

Inngang kr. 50.

Neste møte i kirkeakademiet blir med nok en kjent person fra Kragerø. Nils-Tore Andersen vil ta for seg utviklingen av demokrati i Den norske kirke. Dette møtet vil bli torsdag 20. november.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar