Oss

Oss

torsdag 22. mai 2014

U-prisen gikk til Thomas Enger

Vi vil gratulere Thomas Enger som fikk selveste U-prisen for sin skumle ungdomsbok "Den onde arven". Over 600 ungdomsskoleelever fra hele landet har vært med på å stemme denne boka frem.

 
Her er juryens begrunnelse:
 
Vinnerboken tar seg god tid til å skildre miljøet og karakterene. Men det blir ikke kjedelig. Den er lett å leve seg inn i fordi vi ser for oss universet. Forfatteren forteller ikke, men viser oss hvordan det er. Alt skjer i passe tempo og det bygger seg langsomt opp mot slutten. Og selv om boken er lang, virker den kort.
Handlingen var interessant og uforutsigbar. Den vekket oppmerksomheten vår fra første side. Handlingen gjorde oss sultne på å vite mer. Handlingen var troverdig til å være i sin sjanger. Det var spennende vendinger og stadig noe nytt som skjedde. Vi bare måtte lese videre.
Boken er velkomponert og har en god helhet. Det hele er som et puslespill. I begynnelsen hadde vi mange spørsmål, men utover i boken får vi stadig hint og til slutt faller brikkene på plass. Boken er original. Vi har ikke lest noe lignende. Plottet var noe helt nytt.
Spenningen var der hele tiden. Det var ingen dødpunkt. Det bør forfatteren være stolt av.
(hentet fra http://foreningenles.no/uprisen-juryens-begrunnelse)

Vi gratulerer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar