Oss

Oss

tirsdag 11. november 2014

Fjernlån av bøker



Fjernlån av bøker
De aller fleste bibliotek i Norge bedriver det vi kaller fjernlån – hva er nå det for noe da? Jo, det betyr at når du som låner kommer og spør om vi har en bok, og vi finner ut at vi ikke har den, så kan søke i andre bibliotek og se om ikke vi allikevel kan finne akkurat den boken du ønsker deg. Fantastisk, ikke sant?
I Norge har vi en biblioteklov som sier at det skal være et bibliotek i enhver kommune, i paragraf 1 står det blant annet dette:
Folkebibliotekene skal ha til oppgave å fremme opplysning, utdanning og annen kulturell virksomhet, gjennom aktiv formidling og ved å stille bøker og andre medier gratis til disposisjon for alle som bor i landet. […] Folkebibliotekene er ledd i et nasjonalt biblioteksystem.
Derfor låner vi inn bøker og andre medier fra andre bibliotek, så sant det lar seg gjøre, og det er det vi kaller fjernlån.
Det er spesielt mange studenter som benytter seg av dette tilbudet, og i dag fikk vi tilbake mange bøker fra en student, og de er lånt fra mange forskjellige bibliotek. Nå er de klargjort for retur til sitt eierbibliotek:




Så går de opp i en kasse:




Deretter er det bare å vente på bibliotektransporten som kommer med bøker til oss og våre lånere:








Og når Thomas drar fra oss er han lesset ned med bøker og annet som skal i retur tilbake til eierbibliotekene:





Så – nå vet du hva fjernlån er!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar