Oss

Oss

torsdag 16. januar 2014

ebøker - ebruksanvisning

For å kunne lese e-bøker på smarttelefoner eller iPad må du først laste ned BlueFire Reader fra App Store, deretter må du ha en AdobeID og til slutt må du Autorisere brukeren din i BlueFire Reader. Da er leseprogrammet klart til å ta imot e-bøker. Nå kan du gå til bibliotekets nettsider http://www.kragero.kommune.no/artikler/bibliotek og her finner du linken: Se liste over ebøker her, klikker du på her får du oversikt over alle e-bøkene Kragerø bibliotek tilbyr. Eventuelt kan du bare gå rett inn i katalogen og søke etter en bok for å se om den finnes som e-bok på biblioteket. Når du finner en e-bok, f.eks En sjøens helt: Skytteren av Jon Michelet så klikker du deg inn for å se detaljer om boka, da får du opp all denne informasjonen:

ebok1.jpg


Her finner du linken Lån e-boka og du ser at det finnes to eksemplarer til utlån. Klikk på lenken Lån e-boka og du får opp et nytt vindu:

ebok2.jpg

Her ser du, som i vår katalog, at det er to eksemplarer av e-boka, men det er kun ett eksemplar som er ledig. Grunnen til at det kan være avvik mellom tilgjengelighet i vår katalog og her på E-lån Telemark, er fordi vi er i e-bok-fellesskap med 4 andre bibliotek, og da kan det være lånere de andre stedene som har lånt et eksemplar av boka allerede.

Men, det var ett ledig eksemplar og du vil låne dette. Da klikker du på knappen Til lånekurven og deretter får du opp et nytt vindu og du klikker på Lån denne. Nok et nytt vindu kommer opp og du må legge inn ditt brukernavn (= lånerkortnummer) og ditt firesifrede passord. Når du har gjort det får du opp nok et nytt vindu og du klikker på knappen Last ned. Når nedlastningen er ferdig ligger boken klar til å leses inne i BlueFire Reader og du kan nyte den i hele 14 dager.
Pr januar 2014 finnes det 205 e-bøker til utlån ved Kragerø bibliotek – og dette er bare begynnelsen!

Vi er stolte over å kunne tilby deilig litteratur til våre lånere i nytt format, noen av våre trofaste lånere har allerede tatt tilbudet i bruk og de er strålende fornøyde med å få bøker kjapt, bøker det kan være lange ventelister på i papirformat (f.eks er det 12 stykker som står på venteliste til En sjøens helt : skytteren av Jon Michelet i papirutgaven, og med 4 ukers lånetid og 2 eksemplarer tilgjengelig vil låner på 12. plass i verste fall måtte vente i 6 måneder før han/hun får boken).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar