Oss

Oss

torsdag 16. januar 2014

e-bøkene har kommet!

Dette er et tilbud for biblioteklånere tilknyttet bibliotekene i Kragerø, Kviteseid, Siljan og Tinn samt Telemarksbiblioteket. Med nasjonalt lånekort kan du låne e-bøker via nettet 24 timer i døgnet, sju dager i uka. Lånet er gratis! Og det er ingen overtids- eller erstatningsgebyrer.

En ebok på 1000 sider veier like mye som en tynn e-bok

Du kan ha fire ebøker registrert på ditt nasjonale lånekort samtidig og lånetida for e-bok er 14 dager, med mulighet for fornying dersom ingen andre venter på boka.
Se oversikten over alle ebøker vi har her: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/tiny.aspx?Id=21&Unit=6465&db=kragero-fb

Hva er E-lån Telemark? E-lån Telemark er et tilbud fra biblioteket som gjør det mulig for deg å laste ned og låne digitale e-bøker.

Hva er E-bøker? E-bøker er bøker i digital form. Det gir deg noen muligheter som trykte bøker ikke har. For eksempel kan du søke i teksten, eller du kan legge inn merknader uten å skade boka.

Hvordan bruke E-lån i Telemark? For å kunne benytte deg av E-lån Telemark trenger du et gyldig lånekort fra biblioteket, og du må ha Internett-tilgang. Lånekort og passord får du på biblioteket ditt. Du kan også få pinkode tilsendt på e-post hvis du har registrert din e-postadresse i bibliotekets base.

Når er E-lån Telemark tilgjengelig for utlån? Tilbudet er tilgjengelig døgnet rundt. Du kan når som helst og fra hvilken som helst maskin med Internett-tilkobling, få tilgang til og låne digitale medier.

Koster det noe å bruke E-lån i Telemark? Det er gratis å bruke E-lån i Telemark!

Hvordan leverer jeg tilbake det jeg har lånt?  Akkurat som når du låner bøker, filmer og CD-er på biblioteket, er det tidsbegrensninger når du låner digitale medier. Men du behøver ikke å huske på å levere tilbake det du har lånt. Så snart lånefristen er utløpt, fjernes tilgangen til dataene. Når din lånefrist har utløpt blir mediet tilgjengelig for andre lånere.
Husk: Det er en fordel om du også sletter dem fra PC-en din. Og  - du vil aldri få gebyr fordi du ikke har levert tilbake innen fristen!

Hvor mange titler kan jeg låne på én gang?  Maksimalt antall titler som kan lånes samtidig er fire titler.

Hvor lenge kan jeg låne de ulike mediene?  Låneperioden for e-bøker er 2 uker. Når du ønsker å gå ut av utlånsmodus, må du velge ”Logg ut” øverst til høyre i skjermbildet.

Kan jeg reservere titler hvis de ikke er tilgjengelig for utlån? Gjennom reserveringsfunksjonen kan du finne ut når en tittel som nettopp er lånt ut, er tilgjengelig igjen. Du får da en e-post til den e-postadressen du har oppgitt. Vær oppmerksom på at maksimalt fire titler kan reserveres samtidig.

ebøker: en verden av muligheter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar