Oss

Oss

onsdag 5. november 2014

Visste du at....Slektsforskning

Vi får ofte besøk av folk som har hørt at de har tilknytning til Kragerø.
Vi har derfor blitt litt av noen eksperter på hvordan å gi disse svar.
Det må sies at hvis du kan komme på dagstur til Kragerø, og forventer svar på dagen må du tro om igjen. Ofte er det en lang prosess for å finne nettopp den slektningen, eller akkurat det huset. Navnet blir ofte skrevet opp på forskjellige måter i kirkebøkene, og gatenavn forandres ettersom bybilde forandrer seg.

Bibliotekets gamle kartotek fungerer som oppbevaring av mikrofilmer, både av gamle lokalaviser og kirkebøker
 Det er også mulig å gjøre mye selv i forkant. Besøk gjerne de digitaliserte kirkebøkene hos digitalarkivet: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read  eller søk opp navn på slektninger, årstall eller fødested her: http://digitalarkivet.arkivverket.no/sok/person_avansert 

Er du interessert i å vite hvordan det gikk med slektninger som søkte lykken over Atlanterhavet, kan disse to nettsidene være til hjelp:  http://www.norwayheritage.com/ og http://www.libertyellisfoundation.org/


Mikrofilmmaskinen


Funnet noen årstall? Da er det bare å sette seg foran mikrofilmmaskinen og "snurr" i vei. Kontakt oss gjerne i forkant for å holde av tidspunkt for bruk av mikrofilmmaskinen. Den er populært verktøy for både slektsforskere og historikere.


Kragerø bibliotek har også en stor samling av lokalhistoriske bøker. Vi samler også på artikler og tidsskrifter som om handler Kragerø (og Munch). Se samlingen vår her. Noen av bøkene kan gi deg svar på hvor eventuelt dine slektninger har bodd i Kragerø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar