Oss

Oss

mandag 3. mars 2014

Månedens forfatter: Bjørn Ingvaldsen

Denne måneden slår vi en slag for barnelitteraturen. Bjørn Ingvaldsen er en produktiv mann som har skrevet mange morsomme serien. Og gjett om de er populære her hos oss!

Disse seriene har Kragerø bibliotek kjøpt inn(det finnes sikkert flere)
* Bestemora til Elias Elias har en gal gal gal (ok, en gang til) GAL bestemor!
* Espen Herberts opptegnelser Espen er en kreativ fyr dessverre går det ikke alltid like bra.
* Fotballaget Frosken Et fotballag utenom det vanlig, altså: talent!
* Brødrene Bruns beretninger To handlekraftige tvillingbrødre.
* Fredes venner En skikkelig detektivserie med Hildegunn og Frede.
* Sønnen til læreren Victor som er med voksen en den småkriminelle faren hans.

Bjørn Ingvaldsen skriver morsomt. Om det er om fotballag eller detektiver. Den første serien hans "Bestemora til Elias" er veldig populær. Både for barn og voksne. En perfekt bok til høytlesning eller hva med å høre lydboka i bilen på ferie? Sjekk ut hva som er inne av Bjørn Ingvaldsen her.

Bjørn Ingvalsen "Au da"
Elias har vunnet en tur til Portugal med hele familien. Problemet er bare at det er for HELE familien, altså for å unngå kontraktbrudd så må bestemor være med. Og det kan bli litt av et problem! Bestemoren til Elias er så egoistisk, frekk og grådig at verken moren eller faren til Elias vil vedkjenne hvem hun er moren til. De klarer å lure til seg bestemor på turen, som tropper opp på flyplassen med mopeden i innsjekkingen. Bestemor lager oppstyr fra ende til annen, og driver alle de andre til vanvidd. Dette er en av de fire bøker om Elias og bestemoren. Morsomme bøker som passer for hele familien (til og med for gærne bestemødre)

Bjørn Ingvaldsen "Den nye læreren"
Det første jeg tenkte da jeg leste denne boka var: Himmelblå. Ny serie av humormannen Bjørn Ingvaldsen. Og denne serien er lik alle andre egentlig.
Victor oppfører seg mer voksen enn faren. Faren har aldri hatt en jobb i sitt liv, og livnærer seg på gambling og lure andre. Nå har de blitt jagd vekk igjen. Faren kommer på at tvillingbroren har akkurat reist til Afrika for å jobbe som lærer. Da står vel huset deres tomt tror han, men det har allerede blitt leid ut. Faren oppdager et brev hjemme hos broren, hvor han har blitt tilbudt jobb som lærer på en øy oppi nord. Han tar det som et tegn og reiser opp dit med Victor. Problemet er bare at tvillingbroren hans var på jobbintervju der allerede. Selv om de ser like ut, er de slettest ikke like i ferdigheter! Mange forunderlige hendelser som stakkars Victor må rydde opp i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar